Árpád-hegy Pince

Varkoly Ádám, az Árpád-hegy borásza, 2017-ben elnyerte a Gál Tibor Emlékdíjat, amit az év legjobb fiatal borászának adnak át. A Pincészet központja Szerencsen található.

Főként tokaji furmintokkal és aszúval foglalkoznak nem kevés sikerrel. Olyan dűlők szőlőtermését zárják palackba, mint a Király-, Veresek-, vagy a Zafír-dűlő.

Terület: Szerencs
Dűlők: Király, Betsek, Veresek, a bodrogkeresztúri Sajgó, a tarcali Zafír és Mézesmály
Szőlőfajták: Furmint, Hárslevelű, Sárga muskotály, Kövérszőlőb, kiemelkedő évjáratokban Aszú.
Talaj: A legtöbb helyen vulkanikus alapkőzet (andezit, riolit, s ezek tufái), illetve az ezen kialakult nyiroktalaj található.
Borkészítés: A birtok elsődleges célja a legmagasabb minőség elérése, amely szigorú terméskorlátozással valósul meg. A dűlők egyedi fekvésének talaj-és mikroklimatikus adottságait dűlőszelektált boraikban fejezik ki, amelyek a pincészetnél első ízben a 2010-es szüret terméséből származnak.

Termékek