Dereszla

A Dereszla Pincészet a Tokaji Borvidék egyik leggazdagabb történelmi múltjával rendelkező borászata, Magyarország történelme végigkísérhető a pince múltján.

Az első írásos említése a bodrogkeresztúri pincének a 15. század elejéről való, amikor is egy leltárív arról számol be, hogy az akkor Zsigmond király tulajdonában lévő pincéket használták a borban leadózott tized begyűjtésére és tárolására.

2000-ben a Champagne-i D’Aulan család látta úgy, hogy érdemes ezt a gazdag történelmi múlttal rendelkező pincét újra felvirágoztatni.   A teljes technológia megújítását követően hozzáfogtak az 5 külön részből álló rendszer egy, a borászati technológiát és az esztétikumot is híven szolgáló pincerendszer kialakításához.

Borvidék: Tokaj
Dűlők: Becsek, Dereszla, Henye, Kincsem, Király, Lapis, Napos, Pécsi, Sajgó, Szegi, Teleki, Várhegy, Vinnai, Zafír, Zsadány
Szőlőfajták: Furmint, Muskotály, Kabar, Sauvignon blanc
Talaj: Dűlőnként változó, főként lösz, riolit- andezit tufa, nyiroktalaj.

Termékek