fbpx

Szeleshát

1998-tól családunk felismerve a területben rejlő potenciált elkezdte a felaprózódott területek újraegyesítését, ami jelenleg összefüggően több mint ötven hektár termőföldön 40 hektár szőlőültetvény.

Borvidék: Szekszárd
Dűlők: Szeleshát
Szőlőfajták: Merlot, Cabernet sauvignon, Cabernet Franc, Kékfrankos, Syrah, Pinot Noir, Kadarka
Talaj: Magas mésztartalmú, mély rétegű, porózus lösz, melyben a mészkiválások kisebb-nagyobb göbökké, löszbabákká álltak össze. Ezt magas vastartalmú vörösagyag rétegek szabdalják fel.
Ahol a vörösagyag és a lösz keveredik, ott alakult ki a híres szekszárdi vörösföld. Ez borítja a Szeleshát dűlő felét..
Borkészítés: A kézzel szedett válogatott fürtöket lebogyózzuk és nyitott kádakban kíméletes körfejtéssel, kontrollált hőmérsékleten erjesztjük. A szüretet követő 10-12 nap után préselünk, a tartályban történt almasavbontás és fejtés után kis tölgyfahordókban érleljük.
Pincéink a Gubachegybe vájt több száz éves pincejáratokból lettek kialakítva, ahol a hordók optimális klímáját a pincepenész is igazolja.

Termékek