Blog

5 előny, amit egy bor webshop kínálatában élvezhetsz

A borkóstolás, az egyes pincészetek, a bortermelő vidékek és a szőlőfajták megismerése elképesztően kellemes program lehet. Ám erre rendszerint ritkán nyílik lehetősége az embernek, hacsak nem a szabadsága alatt. Azonban ha vágysz arra a hétköznapok során is, hogy újdonságokat ízlelj meg, esetleg egy lakóhelyedtől távoli borászattal ismerkedj meg, akkor érdemes elveszni egy kicsit a megfelelő bor webshop kínálatában.

Bor online? Mégis hogy?

Sokakban merül fel ez a kérdés teljesen jogosan, hiszen a nedű ízét és illatát esély nincs megismerni a monitoron vagy a telefon kijelzőjén keresztül. Azonban olyan sokat képes adni egy bor webshop felülete számos más téren, hogy mindezek egy idő után nem is hiányoznak az ideális palack kiválasztása során.

1. Megismerheted az egyes bortermelő vidékeket online

Sok esetben az embernek nem sok esélye lenne arra, hogy minden egyes bortermelő vidéket alaposan megismerjen és megkóstolja az innen származó nedűket. A BorPont bor webshop azonban erre is lehetőséget teremt, ugyanis nem csak térképes kereső segítségével választhatod ki a megismerni kívánt régiót, de az itteni pincészeteket és a termékeiket is könnyedén megtalálhatod. Így akár régiónként tematikus borkóstolókat is tarthattok a barátaiddal, családtagjaiddal.

2. Egy bor webshop minden pincészet életébe betekintést enged

Egy pincészet megismerése mindig különleges érzés, ebben az esetben pedig online barangolhatsz az egyes tételek között. Ha alaposan belemerülsz, a végére olyan érzésed lesz, mintha csak a hűvös pincében állnál a semmihez sem hasonlítható illatok között, egy boros pohárral a kezedben. Így Pannonhalmán is megízlelheted a Tokaj adta nedűket, de akár külföldi tételeket is adhatsz a kosaradhoz.

3. Szőlőfajták szerint is kereshetsz

Ha nem feltétlenül egy régióra vagy borászatra esküszöl, bizonyos szőlőfajtákat viszont különösen preferálsz, akkor nem kérdés, hogy érdemes ez alapján szűrnöd a bor webshop felületén. Így számos újdonságot is megismerhetsz ezáltal. Hiszen nem kevés különleges bor készül bizonyos típusú szőlőszemekből.

4. Évjárat alapján is szűrhetsz

Nem kérdés, hogy az évjárat nagy mértékben mérvadó, hiszen hiába ízleled meg ugyanannak a pincészetnek ugyanazt a típusú borát, két különböző évben készült sem lesz egyforma közülük. Így mindenképpen érdemes ezzel is kísérletezni. Illetve ha van egy számodra kedves évszám, például gyermek születése, házasságkötés vagy első diploma, akkor különleges meglepetés lehet abból az adott évjáratból egy palack vörösbor vagy egy Tokaji Aszú.

5. Csak kóstolt, ellenőrzött borok kerülnek a virtuális polcokra

Nagyon fontos, hogy a bor webshop kínálatába kizárólag olyan palackok kerülnek, amelyek megbízható helyről származnak és amelyeket a BorPont kollégái maguk is megízleltek. Így e téren semmi ok az aggodalomra, kizárólag az ízlésedre kell hagyatkoznod.

Vagyis a fentieket látva nem kérdés, hogy mindenképpen érdemes szétnézni a virtuális polcokon, ugyanis számos már ismert kedvenccel és újdonságokkal is találkozhatsz a bor online világából.