fbpx

Blog

A BorPont bor webshop a zökkenőmentes grillpartik támogatója

A nyár a baráti összejövetelek és a grillezett ételek szezonja: tedd ezeket az élményeket igazán felejthetetlenné, válaszd ki a megfelelő borokat a grillezett étel mellé a BorPont bor webshop kínálatából!

A tökéletes kerti party támogatója a BorPont bor webshop

Attól függően, hogy mit grillezünk, a fehér- a rozé- és a vörösborok is kiválóak lehetnek a sütögetéshez. A legfontosabb minden esetben az, hogy az ízek intenzitása és a textúrák harmonikusan kiegészítsék egymást. Az alapelv az, hogy minél nehezebb az étel, annál testesebb bor illik hozzá. A BorPont bor webshop kínálatában minden húsfajtához megtalálhatjuk azt, ami tökéletesen passzol.

A szárnyasból készült ételekhez a fehér húsuk miatt könnyebb borokat szoktak ajánlani. Könnyed, laza ételnek számítanak, így nem is kell annyi fűszert használnunk az ilyen ételeknél, mint a vöröshúsból készülteknél. Az egyik legismertebb fehérbort ajánlják hozzá a leggyakrabban, a sauvignon blanc-t.

Ha sertéshús mellé könnyebb bort fogyasztanánk érdemes egy rosét felbontanunk. Ha már erősebb, testesebb ízekre vágyunk bontsunk fel egy kékfrankost vagy egy bikavért.

A kékfrankos vörösbor egy savhangsúlyos fajta, mely tanninokban közepesen gazdag, gyümölcsös bor és kellemes fűszeres jellemű száraz borokat készítenek belőle. A cabernet franc szőlő ideális vörösborhoz, mivel bársonyos, nagy extrakt tartalmú és éppen kellemesen fanyar, de gyümölcsös ízű alapanyag.

A marhahúsból készült ételekhez szintén a vörösbor fog dominálni az erősebb testes borok mellett. Egy finom cabernet sauvignon vagy egy kékfrankos kiváló választás, ahogy egy kellemes merlot is. Keresd fel bátran a BorPont bor webshop oldalát a tökéletes választásért!

További kellemes párosítások a grill mellett

A grillsajtok különlegessége, hogy más-más borok illenek hozzájuk. A boltokban kapható grillsajtokhoz egy hárslevelű jó választás lehet, de akár furmintot is választhatunk. 

A hárslevelű a Kárpát-medence egyik őshonos fajtája. A Tokaji aszú alapanyaga is ez, mely gyönyörű zöldesarany színt visel és erős fűszeres, virágos illatot ad.

A furmint jellegzetes magyar fajta, amely a hárslevelűhöz hasonlóan kiválóan aszúsodik. Illatos és savdús fehérbor a végeredmény, amely itthon rendkívül népszerű. A legjobb palackokért irány a BorPont bor webshop!

A grillezett zöldségek is új magasságokba emelhetőek egy pohár jól behűtött fehérborral, vagy esetleg egy könnyű rozéval. A gomba ebből a szempontból kakukktojásnak számít, hiszen földes, mély ízei (melyek a grillezéssel csak még jellegzetesebbé válnak) mellé jó választás egy pinot noir. Csípősebb paprikákhoz vagy padlizsánhoz egy Zinfandel izgalmas választás, ami egy itthon is egyre népszerűbb, eredetileg Kaliforniában őshonos szőlőből készül – bor webshop oldalunkon szintén megtalálható. 

Bármelyik étel grillezése mellett döntsünk is, garantált jó hangulat vár ránk, a BorPont bor webshop pedig hatalmas segítséget nyújthat a borok beszerzésében. Jó grillezést kívánunk!