A Húsvét körüli, tavaszi időszakban az időjárás alapvetően befolyásolja a borászok mindennapjait. Jó időben természetesen a szőlőben, rossz időben a pincében, vagy az irodában dolgoznak. Tennivaló mindig akad, bizonyos dolgokat például már az őszi szüretre készítenek elő. Finom borok nélkül azonban az év ezen szakaszában sem maradunk, egy bor webshop kínálatában mindig megtalálhatjuk, amit keresünk, többek között segítséget ahhoz, hogyan dobjuk fel a húsvéti menüt!
Mivel foglalkoznak a borászok tavasszal?
A borászok számára a téli és tavaszi hónapok során a metszés a meghatározó a szőlőben. Bár a metszés nagyobb része a téli teendők közé tartozik, szinte mindenkinél át szokott húzódni márciusra is. Ez alapvetően meghatározza az összes további tavaszi munkálatot is.
A metszés során a borász tulajdonképpen már arról dönt, hogy hány rügyet, majd hány fürtöt szeretne látni egy-egy tőkén. Ezt májusban a hajtásválogatással még tovább finomíthatja – annál nagyobb ilyenkor a mozgástere, minél több rügyet hagyott meg előzőleg. Cserébe több lehet a plusz rügyekből adódó „felesleges” hajtások miatt elvégzendő úgynevezett zöldmunka.
Az időjárás természetesen nincs tekintettel az egyes pincészetek ritmusára, így előfordul, hogy tavasszal is kénytelenek letenni a munkát a borászok. Ezért úgy szokták szervezni, hogy bentre is jusson tennivaló, ne kelljen tétlenül ülni, míg újra eláll az eső. Egy bor webshop oldalán az esős időszakban is megtalálható minden kitűnő bor online megrendelés lehetőségével.
A húsvéti ételek mellé a legjobb választás a bor online megrendeléssel
Sonka, kolbász, főtt tojás és torma. Ezek nem hiányozhatnak egyik húsvéti asztalról sem. De mivel fogyasszuk ezeket? Egy bor webshop számos fejtöréstől kímélhet meg minket, ha a jó bor online házhozszállítással érkezik, rengeteg időt spórolhatunk meg.
Az ünnep fő eseménye a feltámadás napja, húsvétvasárnap. Ezen a napon hagyományosan a bárányé a főszerep, legyen az akár pörkölt, rántott, töltött, sült vagy pirított változatban. Az ünnepi sonkához jó választás lehet a hazai kékfrankosok egyike, illetve a bikavérek sem vallanak szégyent a fogás mellett. Érdemes komplexebb tételeket kinyitni a vacsorához, hiszen ezt nemcsak az étel, hanem az ünnep különlegessége is megköveteli. Egy karakteres, a rozénál sötétebb, a vörösbornál világosabb siller is jó választásnak bizonyulhat – a BorPont bor webshop kínálatából több pincészet termékei közül tudunk válogatni.
A húsok mellé tipikusan fogyasztott torma meghatározó ízvilága mellé nem mindegy, mit választunk. Csípősségéből egy vörösbor nem fog profitálni. Ha az étkezés középpontjában egy tormával készült étel áll, célszerűbb egy vaskos, olajos testű fehér bort választani, legyen ez egy chardonnay, egy fűszeres tramini, egy telt rizling vagy fahordós ezerjó.
A szezonban szintén meghatározó ízvilágú medvehagymás életek sosem mennek ki a divatból. Sokféle ételben felhasználják Húsvét környékén. Jól passzol hozzá pezsgő vagy prosecco vagy egy vékony vagy közepesen testes, jó savú olaszrizling garantáltan nem fog csalódást okozni.
A BorPont bor webshop felületén könnyedén megrendelhetőek a húsvéti menü fényét emelő italok, a legjobb bor online megrendeléssel rövid időn belül az asztalunkon lehet.