fbpx

Bujdosó

Családunk 90 hektár szőlőt művel a Balaton déli partján, a változatos Somogyi-dombság kiemelt adottságú dűlőiben. Három generáció osztozik a pincészet feladatain.

Borvidék: Baltonboglár
Dűlők:  Kokas- dűlő, Bánom- hegy, Csirip- tető
Szőlőfajták: sauvignon blanc, rajnai rizling, chardonnay, Irsai Olivér, kékfrankos, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon
Talaj: Talaja agyagos-homokos üledék – melynek eredete a Pannon tenger által borított rétegekre vezethető vissza, és később lösz takarta. Ezen telepedett meg a szőlőtermesztésnek ma jó alapot nyújtó lejtőlösz és vályogtalaj.
Borkészítés: Valljuk, hogy mindig van lehetőség fejlődni, ezért rendszeresen járunk hazai és külföldi tanulmányutakra. A szőlőművelést szeretnénk a lehető legmagasabb szintre emelni, törekszünk a vegyszermentességre. Keressük azokat a fajtákat, amelyek a kor és a klímaváltozás kihívásaira megadják a választ.

Termékek