fbpx

Haraszthy Pincészet

A borászatot 1996-ban az argentin származású, de Kaliforniában és Magyarországon is otthon levő Carlos Coelho alapította Etyeken, az Öreghegyen. A névadó Haraszthy Ágoston, a kaliforniai szőlőkultúra atyja, aki példát állított fel azzal, hogy a tradicionális értékeket sikeresen ötvözte a modern szemlélettel. Az elmúlt két és fél évtized során, ezt az értékrendet szem előtt tartva készítettük és készítjük jelenleg is karakteres borainkat borászunk, Pázmányi Dániel vezetésével.

Borvidék: Etyek-Budai
Dűlők: Öreghegy, Vál
Szőlőfajták: sauvignon blanc, chardonnay, Irsai Olivér, pinot noir,
Talaj: Főleg lösz és löszszerű negyedidőszaki üledék, továbbá homok, mészkő, homokkő, ritkábban dolomit. Ezen a homokos lejtőlöszön alakult ki a borvidék jellegzetesen vályogos típusú talaja, amelynek magas aktív mésztartalmmmal rendelkezik.
Borkészítés: Hisszük, hogy úgy lehet egyedi, karakteres borokat készíteni, ha a modern technológiát vegyítjük a hagyományos eljárásokkal. Korszerű és kíméletes feldolgozási módszerrel dolgozunk, a bogyózást válogatási fázis előzi meg, majd a préselést követően irányított technológiával erjednek boraink. Csak kazein mentes kezelőanyagokat alkalmazunk a borkészítés során.

 

 

Termékek