fbpx

Herold Pince

A Herold pince a borvidék legfiatalabb borászata, történetünk 2009-ben a pannonnhalmi Széldomb egy 0,5 hektár 40 éves olaszrizling ültetvényének megvásárlásával kezdődött. Amolyan meglátni és megszeretni volt…

Bár gyermekként belekóstolhattam a borkészítés mikéntjébe, családi indíttatás híján „zöldfülűként” vágtunk családommal a vállalkozásba, pályázatok és a borvidék jónevű borászainak segítségével.

A Herold pince az apátság lábánál, a Gesztenyés-horogban található, a régi-új apátsági pincék közvetlen szomszédságában. A pince kb. 800 éves múltra tekint vissza, a bencések dézsmapinceként használták a pannonhalmi Főtérről az apátsághoz felvezető út két oldalán található pincéket.

A kézzel vájt lösz és homokkő pince egy keresztmetszet bővítés után közel 100.000 db slittertégla gondos egymásra rakásával került kialakításra, így nyerte el 2014-ben végleges formáját.

Borvidék: Pannonhalma
Dűlők: Széldomb
Szőlőfajták: Irsai Olivér, Tramini, Savignon Blanc, Olaszrizling, Rajnai rizling, Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir
Talaj: A borvidék legjellemzőbb talajképző kőzete a lösz és a homokkő, de barna erdőtalaj illetve kisebb arányban barnaföldek is kialakultak az alapkőzeten, melyet sok helyen vízmosások szabdalnak.
Borkészítés: Az állandó 13 fok körüli hőmérséklet – megfelelő klímával párosulva – kiváló helynek bizonyul a reduktív eljárással készülő bornak, melyet aztán a legmodernebb technológiával felszerelt rozsdamentes acéltartályokban tárolunk. A szőlő minőségétől függően néhány tétel fahordós érlelésével is a kínálatunkat szeretnénk bővíteni.

Termékek