fbpx

Holdvölgy

Borászatunk a világhírű Tokaji borvidék szívében, Magyarországon, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon található. A Mádi-medence talajtanilag, éghajlatilag, makro- és mikroklímáját illetően is különleges helyet foglal el a borászat világában.

Mád – a borvidék meghatározó települése volt a történelem során – már a XV. században is létezett, a legrégibb oklevelekben is mezővárosként említik.

A Holdvölgy 26 hektáron gazdálkodik. Birtokunk Tokaj-Hegyalján, Más legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 22 parcelláján terül el. Az érlelő pince összesen 1,8 km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdtek megépíteni.

Borvidék: Tokaj
Dűlők: Hold-völgy, Úrágya, Mád, Nyúlászó, Király, Betsek, Kakasok, Dorgó-tető
Szőlőfajták: Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály, Kabar
Talaj: Kötött nyiroktalaj, Helyenként magas kvarcit és riolit kőszigetekkel, agyagbemosódásos barna erdőtalaj, magas ásványianyag-tartalom
Borkészítés: Parcelláink területi szétszórtsága még dűlőn belül is egyedi karakterű borok alkotására ad lehetőséget. Korlátozzuk a termésmennyiséget, így a szőlőbogyók beltartalma, magas ásványianyag-tartalma, mineralitása még intenzívebb lesz. A szakmai háttér és tapasztalat, illetve korszerű eszközök abban segítenek, hogy szőlőtermésünk a legmagasabb színvonalat képviselje és ezáltal is megteremtse az alapot kiváló borainknak.

Termékek