fbpx

Kovács Nimród

A finom bor esszenciája az egyedülálló terroirban gyökerezik, ahol a szőlő nevelkedik. Szerencsések vagyunk, hogy az egri borvidék három csúcsterrorájával rendelkezünk.

Borvidék: Eger
Dűlők: Nagy-Eged, Nyilasmár, Nagyfai
Szőlőfajták: Chardonnay, Szürkebarát, Furmint, Kékfrankos, Pinot noir, Merlot, Syrah, Kadarka, Cabernet franc, Cabernet sauvignon
Talaj: Agyagos vályog talaj, barna erdőtalaj illetve erodált mészkő, vagy riolittufa képződmény.
Borkészítés: Egerben még a 18. században több száz és száz, a miénkhez hasonló présház működött, amelyeket a pincéjük fölé emeltek a szőlő helyszíni feldolgozására. A szőlőlé erjedése után a borokat hordókban tárolták a lenti hűvös pincékben. E hagyománytól vezérelve folytatjuk a borkészítést hasonló módon, de a 21. századi technológia segítségével.

Termékek