fbpx

Mészáros Pál Borház

„Dédapámig tudok visszaemlékezni, bár a nagyszüleim, szüleim is, mindenki szőlővel, borral foglalkozott. Dédapám volt a legsikeresebb, ő már akkor 3-4-szer átjáratta a szőlőt, válogatásborokat készített. Sőt, volt olyan darálója, ami bogyózott is.

Dédapám jó borász és szőlész is volt. Hegybíró is volt ezért a nagyanyámat úgy anyakönyvezték, hogy Soós Julianna, a hegybíró lánya.” Mészáros Pál

A 2015-ös jelölés után idén ismét az öt döntős közé került Mészáros Pál. A Magyar Bor Akadémia döntése alapján 2016-ban Mészáros Pál lett az Év Bortermelője! Ez év őszén nyerte el a Mészáros Borház a “Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka” díjat is, így a Pincészet igen sikeres évet tudhat maga mögött.

Borvidék: Szekszárd
Dűlők: Baranya völgy, Hidas-petre, Bödő, Bodzási, Kerék-hegy, Malom oldal, Iván-völgy, Strázsa-hegy, Tót-völgy, Virág-hegy, Görögszó
Szőlőfajták: Irsai olivér, Kadarka, Merlot, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Malbec
Talaj: A szőlőhegyek fő tömegét agyag és homokkő adja, helyenként akár 30 méter vastagságú lösztakaróval.
Borkészítés: Több mint 120 hektár szőlőültetvényen gazdálkodunk, széles a fajtaválasztékunk, így több mint 10 féle palackos borral, 3-4 évjárattal tudunk megjelenni a hazai-és külföldi piacokon.

A pincészet szívügyének tekinti a Kadarka és Kékfrankos fajták népszerűsítését, 8 hektáron termesztünk Kadarkát és saját Kadarka klónnal is rendelkezünk.

Termékek