Nyakas Pince

A Nyakas Pincészet az Etyek – Budai borvidéken található szőlőkből termel és forgalmaz mintegy 400 ezer palack minőségi bort. Ennek negyedét exportra termelik. Az 1990-es években épült Nyakas Pince a nevét a medencét átszelő Gerecse hegység nyúlványáról a „Nyakas”-ról kapta.

Borvidék: Etyek-buda
Dűlők: Gerecse-hegység
Szőlőfajták: Irsai Olivér, Don Olivér, Chardonnay, Müller Thurgau, Rizlingszilváni, Rajnai rizling
Talaj: Magas mésztartalmú, ásványi anyagokban gazdag talaj.
Borkészítés: Következetes reduktív technológiával dolgoznak, hogy a szőlőből eredő elsődleges illat- és zamatanyagokat megtartsák a borban.

Boraikra jellemző az üde gyümölcsösség, a mineralitás és az összetett savtartalom. Jelenleg 126 hektár szőlőterületük van, melyben megtalálható a széles sortávú függönyművelésű és a nagy tőkeszámú ültetvény is. Elindult a bio termelés, valamint a terület egy részén környezetkímélő integrált művelés folyik.

Termékek