fbpx

Paulus Molnár Borház

„A jó bor készítése a szőlőföldeken kezdődik”

Molnár Pálnak gyerekkori álma volt, hogy saját bora legyen. Sok külföldön töltött év után jött vissza hazánkba és azóta a borkészítés tölti ki mindennapjait. A zamatos, friss fehérborok mellett elegáns pezsgőket is készítenek, színesítve ezzel a móri borvidék kínálatát. Újra felkarolták a Generosa ősi fajtát is, ami talán a leghíresebb tételük lett.

Borvidék: Mór
Dűlők: 130 ha ami a Kecskehegyi-, Pohárhegyi-, Fehérházi-, Vajali- és  Vénhegyi-dűlőben, valamint Csókakő Aranyhegyi-dűlőjében találhatóak.
Szőlőfajták: Irsai Olivér, olaszrizling, sauvignon blanc, ezerjó, generosa
Talaj: Mészkőtörmelékkel kevert löszön elterülő agyag-bemosódásos barna erdőtalajok, barnaföldek, valamint magasabb helyzetű hegyoldalakon, dolomiton és mészkövön képződött rendzinatalajok és vörös föld váltakoznak egymással.
Borkészítés:A borászat tárolókapacitása eléri a 15 000 hektolitert. Fejlesztéseknek köszönhetően a legmodernebb technológiával dolgozik, ami manapság elengedhetetlen kelléke a kiváló minőség elérésének és megtartásának. Célom a fogyasztói igények kielégítése, ezért is készülnek száraz, félszáraz és édes ízvilággal is borok. Csendes boraink mellett előkelő helyet foglalnak el gyöngyözőbor, habzóbor és pezsgő családunk tagjai is, ahol pedig olyan kiemelkedő tételeket tartalmaznak, mint a világ első generosa pezsgője.

Termékek