fbpx

Pécsinger Szőlőbirtok

“Hiszünk a szőlőben. Elődeink is hittek. Az apám, a nagyapám és az ő apja. Talán ez a hit segített valóra váltani az álmainkat, annak ellenére, hogy sokszor irreális pozícióból indultunk. A borainkban iszonyú sok munka van.

A Pécsinger generációk munkája. Célunk, hogy teremtsünk, a gondosan művelt szőlőből kiváló bort, unokáinknak pedig jövőt.” Pécsinger János

Borvidék: Pannonhalma
Dűlők: Tényő, Győrszemere, Győrújbarát
Szőlőfajták: Olaszrizling, Rajnai rizling, Sauvignon blanc, Királyleányka, Pinot blanc, Pinot noir, Merlot, Cabernet franc
Talaj: A terület fiatalabb kavics, homok, agyag és lösz rétegekből épül fel. Viszonylagosan sűrű völgyhálózatával a jól tagolt dombságok közé sorolható.
Borkészítés: Családunk összesen mintegy 50 hektáron foglalkozik szőlőtermesztéssel, a mennyiségét tekintve mindenképpen zászlóshajónak számító olaszrizling mellett pinot blanc, királyleányka, cserszegi fűszeres, rajnai rizling, irsai olivér és sauvignon blanc adja fehér szőlőink legjavát, amit a merlot, pinot noir és a cabernet franc kék szőlő sor színesít.

Célunk, hogy évről évre állandó minőséget tudjunk palackba tölteni, és hogy a „Pécsingerék bora” jelző a megbízható, jó ivású borokat jelentse.

Termékek