fbpx

Pfneiszl

Az Ausztriában felnőtt magyar származású borász édesapának 1993-ban sikerült kárpótlási jegyekkel újra soproni területet vásárolnia. A 33 éves Birgit és a 29 éves Katrin 2006-ban vette át a szülőktől a pincészetet.

Az egész család és egy állandó munkatárs dolgozik a birtokon. Évente 365 napot dolgoznak a szőlőben. Ha nincs munka, valaki akkor is kinéz a családból, vajon minden rendben van-e.

Borvidék: Sopron
Szőlőfajták: Kékfrankos, Shiraz, Merlot, Cabernet Sauvignon
Talaj: Kristályos gneisz és csillámpala, amelyet miocén kavics, agyag, mállott mészkő és homokkő fed. Ezekre a rétegekre löszös vályogtalaj és humuszban gazdag barna erdőtalaj rakódott.
Borkészítés: 13 hektáron – egy 5 és egy 8 hektáros összefüggő területen – gazdálkodnak. Birgit elhivatottságának és meggyőződésének köszönhetően 2006-ban átálltak a biogazdálkodásra. 2006-ban aláírták a szerződést a Biokontroll Hungáriával, amely a minőségbiztosításért felel: rendszeresen ellenőrzik, hogy nem használnak-e szintetikus vegyszereket, csak ként és rezet, és ezeket is csak korlátozott mennyiségben. 3 év átállás után 2009-ben megszületett az első bioévjárat. Összesen 9 szőlőfajtát termelnek.

A boros palackok mindig kicsit többet mesélnek a borról, mint általában, különleges címkéik történeteket elevenítenek fel, ahogyan teszik azt kellemes boraik is.

Termékek