
A Sike Borászat 27 hektár szőlőterületen gazdálkodik Egerben. Szőlőterületeink nagy része az egerszóláti határban található, a borkészítés pedig három pincében zajlik. Gazdag választékkal, magyar és nemzetközi fajtákból készült borokkal egyaránt találkozni kínálatukban.
Borvidék: Eger
Dűlők: Szarvas-dűlő, Tóbérc-dűlő, Almagyar
Szőlőfajták: Tramini, Sauvignon blanc, Szürkebarát, Pinot blanc, Olaszrizling, Furmint, Kékfrankos, Pinot noir, Kadarka, Cabernet franc, Cabernet sauvignon
Talaj: Agyagos vályog talaj, barna erdőtalaj illetve erodált mészkő, vagy riolittufa képződmény.
Borkészítés: A gyors feldolgozást követően a mustot minden esetben ülepítjük, tisztítjuk. Az erjesztéshez szelektált fajélesztőt használunk. Kedveljük a fahordóban való erjesztést és érlelést, de a választékból nem hiányozhatnak a reduktív borok sem.