
„CÉLUNK AZ OLYAN TERMÉSZETHŰ BOROK KÉSZÍTÉSE, MELYEK A MÁDI TERÜLETEKRE JELLEMZŐ KARAKTERES, ÁSVÁNYOS, HATÁROZOTT SAVKARAKTERREL RENDELKEZŐ ÍZVILÁGOT SORAKOZTATJÁK FEL.”
Borvidék: Tokaj
Dűlők: A pincészet jelenleg 2,5 hektáron gazdálkodik Mádon a Juharos, Dancka, Szilvás, és Suba dűlőkben.
Szőlőfajták: Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű
Talaj: Mádon a talajalkotó kőzetek a riolit, ami a megszilárdult vulkán lávája, vagy riolittuffa. Több millió éven át folyt utóvulkáni tevékenység és a tufa tovább alakult: kvarc, kaolin, bentonit és illit jöttek létre, valamint Mád legfontosabb ásványa a zeolit.
Borkészítés: Célunk az olyan természethű borok készítése, melyek a mádi területekre jellemző karakteres, ásványos, határozott savkarakterrel rendelkező ízvilágot bemutatják. E cél érdekében idős ültetvényeken, alacsony tőketerhelés mellett, organikus növényvédô szerekkel dolgozunk. A pincében csak saját élesztővel, enzimek nélkül, kézi Kossuth prés segítségével dolgozzuk fel a termést.