“A Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet elsődleges céja, hogy különleges termőhelyi adottságokat kifejező borokat készítsen. Ezért választottuk ezeket a dűlőket és ilyen korú ültetvényeket. Ezzel a birtokösszetétellel és -mérettel csak a magas minőséget és egyediséget képviselő borok készítése lehet a cél, úgy, hogy méltó legyen a mádi termelői filozófiához.
Borvidék: Tokaj
Dűlők: Szent Tamás, Percze, Nyulászó, Kővágó, Betsek, Király, Dongó, Birsalmás, Teleki, Szilvás
Szőlőfajták: Furmint, Hárslevelű
Talaj: A vulkáni tevékenységek körülményeitől függően eltérő alapkőzetek alakultak ki. A riolit, andezit, dácit, közepes és kemény tufák repedéseit sok helyen agyagásványok töltik ki. A terület gazdag zeolitban, bentonitban és kaolinban. Mindez együttesen eredményezi a mádi borok összetéveszthetetlen ásványos karakterét.
Borkészítés: A Szent Tamás, Percze, Nyulászó, Kővágó, Betsek, Király és Dongó dűlőkön fekvő területeink Első osztályú minősítést kaptak a Matolai féle besorolásban 1732-ben. Szintén kiemelt területeink a Birsalmás, Teleki és Szilvás dűlőkön elhelyezkedő rendkívül jó adottságokkal bíró parcelláink. Célunk, hogy a különböző talajszerkezetű dűlők egyedi ízvilágát megmutassuk. A dűlőkön belüli páratlan adottságú parcellákról további kis palackszámú tételekkel pedig a minőség és egyediség tekintetében legkiemelkedőbb borok elkészítése a cél.