fbpx

Tar Pince

Tar Attila Pannonhalma egyik legtapasztaltabb szőlésze, régóta látja el a győri vendéglátó egységeket reduktív, és hordós boraival egyaránt.

Vallja, hogy az erős versenynek köszönhetően a borok piacán, még akkor sem szabad lemondani a minőségről, ha a bort adott esetben nem palackozzák, azonban a pincészet már ilyen jellegű borokkal is foglalkozik. Fia, Tar István segítségével több regionális versenyen is remek helyezést elnyerő (Pannonhalmi Borvidéki Borverseny 2017, Győr Város Bora 2016) palackozott borokkal gazdagítja a pannonhalmi választékot.

Borvidék: Pannonhalma
Szőlőfajták: Fűszeres tramini, Sauvignon blanc, Olaszrizling, Cabernet franc
Talaj: A terület fiatalabb kavics, homok, agyag és lösz rétegekből épül fel. Viszonylagosan sűrű völgyhálózatával a jól tagolt dombságok közé sorolható.
Borkészítés: A fehér borokat reduktív technológiával készítik a gyümölcsösség és a szőlőben rejlő ízvilág megőrzése végett, míg a palackozott cabernet franc tételek hordós érlelést kaptak.

Termékek