fbpx

Twickel

A közel 2 000 hektáron elterülő Szekszárdi Borvidék legnagyobb területtel rendelkező borászata a Twickel Szőlőbirtok. A csaknem 200 hektáron gazdálkodó vállalkozás tulajdonosa 1993 óta báró Twickel György.

A tulajdonos édesanyja Zichy Mária Terézia grófnő, aki magyar nemesi családban született, azonban 1956-ban hazája elhagyására kényszerült. Németországba költözött, ahol megismerkedett majdani férjével, az Észak-Rajnai Westfalia-i származású Clemens Twickel báróval. A haza és a magyarság szeretete nem enyhült az évek során Zichy Mária Terézia grófnő szívében, és a rendszerváltás után céltudatosan kutatni kezdtek a magyarországi befektetési lehetőségek között a régi Zichy-birtokok környékén. A család több generáción keresztül kötődött a mezőgazdasághoz, így a Szekszárdi Borvidék adta lehetőségek inspirációjaként adódott a borral való foglalkozás

Borvidék: Szekszárd
Szőlőfajták: Kadarka, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Portugieser, Syrah
Talaj: Lösz és vörös agyag
Borkészítés: A Twickel Szőlőbirtok prémium szortimentjét a Kajmád borcsalád jelenti. Fiatalos, lendületes borok tartoznak ide, ahol a visszafogott barrique jelleg és a szőlővel való kíméletes bánásmód garantálják a borok kiváló minőségét. A borcsalád magában hordozza a Szekszárdi Borvidék adta különleges adottságokat, valamint a történelmi arisztokrata hagyományokat is. A névválasztás nem véletlen, báró Twickel György feleségével és négy lányával a jelenleg is a Szekszárd közelében található Kajmád pusztai kastélyban él.

Termékek