Leírás
Az Irsai Olivér az egyik legnépszerűbb magyar szőlőfajta. Így nem csoda, hogy Cseriék háza táján is találkozhatunk vele. Szerencsére a Pannonhalmi borvidéken többek között ez a szőlőfajta is nagyon jól érzi magát. A Cseri Irsai Olivér friss, roppanós, illatos fehér bor, ami a szárazsága ellenére olyan gyümölcs ízt varázsol a szánkba, hogy nem véletlenül lett az egyik legnépszerűbb borfajta a hölgyek körében. Meleg nyári délutánok könnyed beszegetős bora a Cseri Irsai, de az esti házibuliban is kedvelt vendég lehet. Ha úgy kívánjuk és nagyon szomjasak vagyunk, ne féljünk szódát tölteni bele, mert fröccsnek is kiváló. Nem érdemes sokáig tartogatni, minél frissebb, annál jobb. Önmagában is élmény a fogyasztása, de ha mindenképp eszünk hozzá valamit, akkor könnyű salátát vagy tésztát javaslunk.
- Fogyasztás: 8-9 °C
- Étel párosítás: saláta, tészta
- Alkalom: kellemes nyári délután
Értékelések
Még nincsenek értékelések.